3 nøtter (men ikke til Askepott)

I dag er det ny runde i 1. divisjon, og det spilles 4 kamper. Jeg proklamerer øyeblikkelig at det er 1 «bankers» og 3 nøtter i dag. Og nøttene går ikke til Askepott, men til meg selv. For det er nå opp til meg å knekke disse.

Har 100% uttelling så langt denne sesongen, men jeg er overbevisst om at den hyggelige statistikken min får seg en aldri så liten knekk i dag. Kunne så klart ha safet ved å bare tipse på Nidaros sin seriepremiere i dag, men det blir jo for feigt. Vi tipser vel på alle kamper, gjør vi ikke?

Og endelig, får man vel si. Så skal også trønderne få vist oss hva de kan ute på isen. Jeg personlig syns serien blir litt kjedelig med amputerte serierunder, ujevnt antall kamper, og en tabell hvor du alltid må ta høyde for hvis-om-atte-dersom-atte…dere skjønner.

Ishoceybane

NIDAROS – GJØVIK (15:00)

Nidaros ser helt klart sterke ut på papiret og er absolutt en av årets favoritter. Det blir spennende å se om de klarer å erstattet tapet av Joona Partanen med Tuukka Smura(hentet fra Mestis-ligaen i Finland). Ellers så har dem hentet inn Mathias Baar med GET-erfaring med Frisk Asker. Ellers finner man ingen info om fjorårets poengkonger Inge Stokvik og Fredrik Linge. Så med mangelfull info så er det ikke godt å si hvor sterk denne troppen er, men når det er sagt, så skal de uansett tukte et svakt Gjøvik-lag.

Gjøvik står med to klare tap mot Comet hvor de kun har hengt med i åpningsperioden i begge kampene. I oppgjøret i Halden så var nok Gjøvik det beste laget de første 20 minuttene, men klarte kun å omsette 1 av 14 skudd. Når Comet så fikk spillet til å sitte bedre i de to neste periodene så maktet ikke Gjøvik å henge med, og ble til slutt en enkel motstander. Jeg tror et slikt kampbilde kan «ramme» de ganske ofte, da de helst bør putte tidlig i kampen, for å se tette igjen bakover og rane med seg poeng.

COMET – NARVIK

Comet har oppskriftsmessig vunnet begge sine kamper mot Gjøvik, men det har ikke akkurat gnistret av prestasjonene. Spillerne vet det og sier det selv, de må alle opp flere hakk. Jeg tror innstillingen og innsatsen blir en helt annen bare du hører at det er Narvik som står på andre siden. Dem vet det blir langt tøffere og må være skjerpet i 60 minutter.

Narvik på sin side har hatt spillefri siden sist helg hvordan beseiret Hasle Løren over to kamper. Lørdagens kamp ledet de 7-0 etter 20 minutter, og vant til slutt 10-2. Søndagens batalje ble noe tettere, og Ørnene vant knepent 2-1. Som forventet vil jeg si.

Begge lag har en god sisteskanse, noe som kan bli avgjørende. Sånn jeg ser det så er Comet det beste laget på papiret og får også favorittstempelet, i hvert fall i dag.

FURUSET – HASLE LØREN

Furuset har rasket med seg 4 av 6 poeng så langt. Måtte gi tapt på straffer borte mot Grüner, før de vant 6-4 på hjemmeis. Dette blir enda et Oslo-derby hvor følelser og temperament kan bli avgjørende. Som nevnt tidligere så kan Ulvene stelle i stand vanskeligheter for alle lag i Forum, og det fortsetter dem nok med i dag.

Hasle Løren møtte vel ikke opp til første perioden mot Narvik kunne det virke som. 0-7 etter 20 minutter er vel litt too much! Uansett, det stoppet på 2-10, mens søndagens kamp fort kunne bikket i deres favør men de måtte altså reise poengløse hjem. Hasle har nok ikke all skyld i at kamp to ble tettere, for man har lest at Narvik nærmest møtte opp med feil innstilling til kamp, og leverte svakt. Jeg tror derfor at Hasle-laget vil få det tøft også i dagens oppgjør.

Hasle Løren har riktig nok vunnet 5 av de siste oppgjørene, men er det ikke tid for at trenden snur? Jo, jeg tror det, og holder en knapp på de blå Ulvene fra Furuset.

GRÜNER – TØNSBERG

Grüner måtte kjempe hardt for å ta med seg 2 av 6 poeng(hjemme) mot Furuset. Jeg er litt usikker på hvor Grüner står, men når ting klaffer så slår de godt i fra seg i Grünerhallen. Spesielt om spillere som Petr Fuks og Vojtech Zounek bidrar fremover i målprotokollen.

Tønsberg på sin side holdt på å overraske hjemme mot Ringerike, men måtte til slutt se seg slått med 4-6. Helt klart en oppsving fra 0-5 i den første matchen. Jeg tror allikevel ikke den første 3-poengeren kommer her, men fortsetter de der de slapp så kan fort innsatsen belønnes med poeng.

Grüner blir favoritter på hjemmeis, men kanskje det ikke blir full pott.

 

Legg gjerne igjen INNSPILL/opplysninger i kommentarfeltet?

 

Legg gjerne igjen en kommentar