Tortilla-pizza

Nå skal jeg vise dere hvordan jeg lager min egen tortilla-pizza. Det er jo ikke noe kunststykke i seg selv, men la meg kanskje inspirere deg litt til fredagskvelden. Greit å bytte ut den norske tacoen med noe annet snadder, og ikke minst kjapt og enkelt.

Her i huset har vi nesten alltid vanlige tortillalefser liggende i skapet. Det funker fint å lage tortilla-pizza av dem, man må ikke kjøpe de som er overprisa bare for at det står tortilla-pizza på pakka. Vi kjøper Rema 1000 sine egne, den pakka til snaue 10 kroner. Det er det tre grunner til:

  • Gode
  • Holdbare
  • Billige

Santa Maria sine blir for eksempel mugne etter 3-4 dager i emballasjen, mens disse holder seg mye lenger bare du bretter de inn i plastikken. Jaja, mulig det bør blinke noen varsellamper med tanke på at de er holdbare så lenge, for da må dem vel være tilsatt noen stoffer som sikkert ikke er bra for oss. Men er ikke det jeg skal frem til nå så det lar vi ligge.

Sett ovnen på 200 grader mens du lager disse herlighetene, så er den varm akkurat i tide til steking(sånn cirka).

På denne pizzaen hadde jeg følgende ingredienser:

  • tomatsaus
  • revet ost
  • rød chilli
  • Spicy kjøttboller(Rema 1000 sine)
  • Grønn paprika
  • Fetaost
  • Mozzarella

Jeg trenger vel ikke å gå inn på detaljer for å lage denne, men det er en ting som er viktig. Pizzaen bygges opp slik: pizzabunn(tortillalefse), saus, ost, topping

Som dere ser så skal ikke osten på toppen. Da blir den liggende som et lokk over alle ingrediensene og de blir kokt i stedet for stekt. Prøv det ut og du merker forskjellen. Du kommer aldri til å legge osten på toppen etter dette. Og det sier seg vel nesten selv også – topping hører hjemme på TOPPEN!

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Stek denne herligheten i 8-10 minutter, avhengig av ovnen din. Da blir den gjerne litt sprø i kantene, men følg med, det kan være fort gjort å steke den litt hardt.

 

Her er tortilla-pizzaen ferdig stekt

 

Blir dette fredagskosen din i kveld?

 

Legg gjerne igjen en kommentar