Full rulle i 1. divisjon

Endelig vil nok mange si! Det er endelig full rulle i 1. divisjon igjen, noe som betyr fire kamper i dag. Og jeg må si at det i hvert fall er et oppgjør som gir meg litt hodebry, om ikke to.

Gruppeklem etter mål

comet – grüner

Comet er absolutt i siget om dagen og har vunnet sine 6 siste kamper. De tok tilbake serieledelsen etter seieren mot Hasle/Løren nå på onsdag. De leder serien med ett poeng foran Ringerike. Comet har en bred stall i år og skal klare seg fint selv uten Paulsen som må stå over etter matchstraff sist.

Grüner er i mine øyne sesongens store skuffelse, i likhet med Nidaros. Mulig de har begynt klatringen mot midten av tabellen, men det kan også være et blaff. De ligger i dag på en 7. plass med 13 poeng på 12 kamper, og de har vunnet sine 3 siste kamper hvor 2 av de var hjemme mot Nidaros.

Comet-lokomotivet stanser nok ikke enda, og samtidig som Grüner er et av ligaens dårligste bortelag, så blir det nok en grei hjemmeseier i Halden ishall.

Hasle/løren – nidaros

Hasle er et av 4 lag som har skaffet seg en luke til de resterende. De ligger i dag på en 4. plass med 24 poeng på 14 kamper. Med seier(e) mot Nidaros så vil luka bli enda større. De har tapt de to siste kampene mot Comet og det med klare sifre som 0-5 og 1-5.

Nidaros har skuffet stort så langt og ligger allerede 14 poeng bak teten. De holder i dag 5. plassen med 14 poeng på 12 kamper. Det skrives mye rart på nettet/Facebook, og det verserer noen rykter om at det er interne uroligheter som er årsaken til årets «kollaps». Nå skal man ikke tro alt man leser, men noe må det jo være siden de sliter som de gjør. De står med fire strake tap hvor de to siste var borte mot bunnlaget Grüner.

Det her er den kampen som gir meg mest hodebry. Ingen av lagene har prestert bra i det siste, og det kan absolutt bikke alle mulige veier i Lørenhallen. Mulig Nidaros har trengt en pause og at de nå kommer for fullt, eller så fortsetter de der de slapp. Jeg tar sjansen og melder hjemmeseier til Hasle/løren.

narvik – furuset

Narvik ligger på en 3. plass med 24 poeng på 12 kamper. Hjemme har de vunnet alle kampene, hvorav én i overtime. Narvik spiller som de fleste vet alltid dobbelkamper, og i kamp to blir det som regel jevnere i målprotokollen.

Furuset ligger på 6. plass med 14 poeng på 12 kamper. Etter at de slo både Comet og Nidaros i midten av oktober så har det kun blitt én seier på de fem siste kampene. De er faktisk bedre borte enn hjemme så langt denne sesongen. Det har blitt 4 poeng hjemme, mens de står bokført med 10 på bortebane.

Narvik får favorittstemplet i lørdagsmatchen. Siden Ulvene ikke har noe press på seg, og faktisk presterer bedre borte enn hjemme, så tror jeg de kan kapre poeng på søndagen.

Ringerike – gjøvik

Ringerike innehar 2. plassen, ett poeng bak Comet. Etter tre strake tap i slutten av oktober så står de nå med fire strake seire, og det mot Nidaros og Narvik. De er også laget som har scoret flest mål og også sluppet inn færrest mål.

Gjøvik ligger helt sist med kun 6 poeng på 10 kamper. De poengene har de plukket mot Narvik og Furuset.

Undervurdering kan alltid være en skummel faktor men jeg tror ikke det kommer til å skje her. Bør bli en klar H her også.

 

Legg gjerne igjen en kommentar