Hockeyåret er i gang igjen

Hockeyåret i 1. divisjon ble sparket i gang på onsdagen og det var vel ingen overraskelse at både Hasle/Løren og Grüner vant sine kamper. Denne helgen er det endelig full runde igjen og helgen består av 5 kamper totalt, siden Gjøvik – Nidaros spilles to ganger.

Tabellen

Før vi tar skikkelig fatt på det nye hockeyåret så kan det kanskje være greit å ta en liten titt på tabellen. Og sånn jeg ser det så kan den deles inn ni tre bolker.

1. Narvik 20 15 1 1 3 97:53 48
2. Ringerike 18 14 1 0 3 94:37 44
3. Comet 20 12 3 0 5 97:55 42
4. Hasle/Loren 20 9 3 0 8 67:69 33
5. Gruner 20 6 1 2 11 75:97 22
6. Nidaros 16 6 0 3 7 42:45 21
7. Tonsberg 20 4 3 2 11 70:93 20
8. Furuset 20 4 0 3 13 49:95 15
9. Gjovik 18 4 0 1 13 37:84 13

Vi har Narvik, Ringerike og Comet på topp-3 og det er nok de som skal slåss om de to kvalplassene. Og så finner vi Hasle/Løren, Grüner, Nidaros og Tønsberg i neste bolk. De er litt sånn middelshavsfarere og skal rett og slett krige om å gjøre det best mulig etter endt sesong. Mens i den tredje bolken så finner vi Furuset og Gjøvik, og det er nok disse to som skal krige om å unngå nedrykkskval.

Jeg tipper at Narvik blir et av kvallagene i år, det er jeg ganske så sikker på. Og så blir det spennende å se om det er Comet eller Ringerike som slår følge. Om Comet slår Ringerike i to kamper til så tror jeg de kan ha hellet med seg, ellers blir det nok laget fra Hønefoss som slår følge med Narvik.

I bunn så blir det nok et skikkelig rotterace mellom Gjøvik og Furuset. De er også like gode på innbyrdes så oppgjørene i slutten av denne måneden kan bli helt avgjørende for sluttplasseringen. Jeg kan ikke gjøre annet enn å tippe Furuset helt nederst med den utviklingen de har hatt denne sesongen.

comet – furuset

Haldenserne avsluttet fjoråret med to tap i Narvik og må nå ta så mange 3-poengere som mulig i de resterende kampene, om de skal komme til kvalspill. Jakob Klang er ute for resten av sesongen, mens Fredrik Olsson meldes å være kampklar igjen. Furuset på sin side er et trist sorti da dem står med 10(!) strake tap. Men det skal sies at dem vant i Halden ishall sist, og det var første gang siden 2008. Men jeg tror ikke på noen reprise, og da setter jeg klink H på denne.

gjøvik – nidaros

Gjøvik suser rundt i bunn av tabellen mens vi finner Nidaros på en skuffende 6. plass. Det er kun 8 poeng som skiller lagene, men da har trønderne to kamper tilgode. Gjøvik kan fort gjøre livet surt for motstanderne hjemme i Fjellhallen og jeg har trua på at de skal få med seg poeng denne helgen. Nidaros har trøblet litt på borteis og gitt fra seg poeng jevnt og trutt og det kan fort skje igjen. Jeg satser på en 3-3 fordeling etter helgens kamper.

ringerike – grüner

Ringerike må også vinne sine kamper fremover for å holde Comet på trygg avstand. Så det er ingen motstandere man kan ta for lett på. Ringerike har en bra stall i år og kan gå rundt på masse folk. Grüner har klatret til en 5. plass etter å ha vunnet 3 av sine 4 siste kamper mot henholdsvis Tønsberg og Furuset. Grüner kan skapre trøbbel for Ringerike men det er vel større sannsynlighet for at det skjer i neste kamp. Her må jeg holde Ringerike som favoritter.

tønsberg – hasle/løren

Begge lagene spilte på onsdag og det var kun Oslo-laget som vant sin kamp. Tønsberg vil med seier komme seg lenger unna bunnstriden, men jeg tror det skal bli tøft mot Hasle/Løren som vant derbyet mot Furuset 8-4 borte. Her går jeg for en B, men den kan kanskje komme etter forlengning/straffer.

Det er uansett deilig at hockeyåret endelig begynner å rulle på for fullt igjen, og jeg tror vi har mange spennende kampdager i vente!

Legg gjerne igjen en kommentar