Julaften er over for denne gang

Julaften er over for denne gang og den ble feiret med deilig mat, julenissebesøk og mange pakker. Vi feiret dagen hos svigers i Råde og koset oss stort alle sammen. Både store og små.

maten satt som et skudd

Vi kjørte innover først ut på dagen og vi var der i tide til at maten skulle serveres. Jula ringes jo inn klokka 17, så det var også da vi skulle være klare til å spise. Vi fikk servert helt tradisjonell julemat, i hvert fall for oss her sørpå. Den består av ribbe, medisterkaker, medisterpølser, poteter, ertestuing, surkål og saus. Jeg har ikke noe bilde av maten så her får du bare se for deg din egen ribbetallerken, om det var det du også spiste i går.

Bjarne ser mett og fornøyd ut
Bjarne koste seg med julematen og var fornøyd med julaften
saga gledet seg til pakkene

Vi skjønte på barna hele dagen at det store spørsmålet var om nissen ville komme på besøk. Man merket i hvert fall på Saga at ho gledet seg stort til nissebesøk og pakker. I tillegg så gledet ho seg stort til å «lese opp» pakkene. Ho har jo gått et halvt år på skolen og har blitt veldig flink til å lese, så dette var absolutt en oppgave ho skulle ta ansvaret for. Og ho bestod med glans, selv om noen av lappene var skrevet med skjønnskrift.

Saga leser opp pakkene

Julenissen kom på besøk

Både Petter og Saga gikk en periode rundt og ropte på julenissen, og tror du ikke han plutselig kom på besøk. Det var både glede å skepsis å spore i det han entret inn verandadøra. Minstemann måtte ta dekning på fanget mitt. Han satt trollbundet på fanget mitt mens Saga og bestefar mottok flere pakker av nissen. Og når det var hans tur så var han blitt varm i kroppen og fortrolig med nissen. Han strakte ut armene for å ta i mot pakken og i det nissen skulle forlate oss så var det ikke noe problem å gi en god kos heller.

Petter sitter og glaner på nissen
Petter er trollbundet av nissen
endelig pakker

Etter maten så var det duket for kveldens høydepunkt for både liten og stor, det var pakkeutdeling. Og som tidligere nevnt så var det Saga som hadde ansvaret for den og det gikk ganske bra. Det gikk for en gangs skyld ikke for fort så nå fikk vi jo tid til å se hva andre også fikk. Og du kan jo tro det var noen som var fornøyde med dagens fangst. Saga fikk flere av tingene hun ønsket seg, blant annet en stor pakke med «Pysjamasheltene». Mens Petter fikk en (leke)verktøybenk og en slags bilbane.

Vi voksne var også fornøyde der vi blant annet fikk øks, stekepanne, vin, brente mandler, genser, boxer, penger og flaxlodd.

Så da avslutter vi dette innlegget med et lite bildebonanza fra gårsdagens julefeiring, og ønsker dere en fortsatt fin jul!

 

Legg gjerne igjen en kommentar