Det var ingen som klaget på en forfyllet same

Jeg kjenner jeg blir litt oppgitt over hva folk faktisk henger seg opp i og som får enorm spalteplass i media. Det klages stort over Siv Jensens valg av antrekk til høstfesten i Finansdepartementet. Men det var ingen som klaget på en forfyllet same for over tjue år siden. Vi snakker om gourmetkokken Ante Valente(Herodes Falsk) som hadde snøscootersandwich som sin spesialitet.


Han ble en folkekjær figur som duoen Falsk & Mathisen gjorde stor suksess med. Store deler av den norske befolkningen tok etter Ante og gikk rundt å sa «jatta, jatta» i annenhver setning. Og det var ikke akkurat vanskelig å se at denne kokken var samisk. Både når det gjaldt utseende, språk og kjøkkentilbehør. Og ikke minst snøscootersandwichen, som var hans spesialitet.

Men nå i vår tid så er vel dette litt av medaljens bakside når det kommer til sosiale medier. Det deles, det likes, det kommenteres og det kritiseres. Og så fort det er noe som trender så hiver media seg på. Det slukes rått!

Hva galt har egentlig Siv Jensen gjort? Ho har fulgt festens spilleregler og valgte å kle seg ut innen temaet «ville vesten». Ho står der i trappa og minner nærmest om Månestråle fra Sølvpilen.

Siv Jensen poserer i trappa utkledd som indianer

Vi har da alltid lekt «cowboy og indianer» i dette landet. Men det blir det vel en slutt på nå.

Når man velger seg et antrekk til en slik temafest så tror jeg ikke man tenker over hva andre vil tenke. Jeg gjør det i hvert fall ikke, og kommer sikkert ikke til å begynne med det heller.

 

Og til dere som ikke har sett Ante i aksjon, vær så god og nyt!

 

Legg gjerne igjen en kommentar