Kristian Valen – Åsted Valen – Brygga kultursal Halden

ENDELIG! Ja, jeg skriver det med store bokstaver for endelig så skulle jeg få oppleve Kristian Valen live, og det i min egen hjemby, Han var endelig booket for opptreden i Halden og på Brygga kultursal. Jeg hadde faktisk sendt de en forespørsel for flere år siden men da uten at det ble noe positivt svar. Men nesten helt ut av det blå så dukket det opp på Facebook at han skulle ha show i Halden, og gjett om jeg var kjapp med å kjøpe billetter!

første rad

Naturlig nok så var jeg tidlig ute med å kjøpe billetter, og jeg var såpass tidlig ute så jeg kunne booke de rett foran scena, eller mikrofon om du vil. Jeg og Tina fikk plass på første rad og det var en helt en fantastisk plassering! Det var sikkert bra lenger bak i salen også men for meg så var det en opplevelse i seg selv og nesten sitte oppe på selveste Kristian Valen. Jeg høres kanskje ut som den fjortissen, men jeg skal love dere at jeg er en stor fan av han og syns det var kult å kunne sitte på første rad.

the show must go on

Det var naturlig nok mye «gammelt» stoff, for å si det sånn. Men det er allikevel en opplevelse å få se han live. Han hadde også lagt inn noen lokale innslag, selv om det sikkert kunne vært flere. Blant annet så pratet han om gode gamle «Hønan Agda» som brått hadde fått navnet «Høna Bagdad»! Bare det er jo morsomt! Selv om det gikk i mange klassikere om du har sett han på Youtube, så syns jeg dette absolutt var verdt inngangspengene. Han leverte mange flott punchlines, som forøvrig bare han gjør. Han har sin egen humor og den er treffende for mange av oss som liker å underholdes.

entertainer

Det er ikke til å stikke under en stol, Kristian Valen er en entertainer. Han har publikummet i sin hule hånd og han spiller absolutt på lag med oss i salen. Så fort han ser at det er noen som prøver å ta bilde av han med telefonen så steller han seg opp i en noe spesiell positur, kun for bildet sin skyld! Det er bare helt fantastisk, Kristian! Selv så fikk jeg han ikke til å gjøre dette selv om jeg tok flere bilder underveis.. Men det setter ingen demper på forestillingen for min del. Kristian leverer til de grader, og han er helt fantastisk når han parodierer mange norske kjendiser.

snapchat

Ja, han bruker faktisk Snapchat under showet sitt. Tro det eller ei, men det funker som bare det. For de som følger han på Facebook så er jo ikke dette noe nytt. Telefonen hans var heldigvis koblet til storskjerm så da kunne vi se en hel rekke av hans herlige parodier av flere kjente norske fjes. Han bruker et filter der du kan legge på bilder av andre personer, og så er det jo bare til å parodiere stemmen, så blir det perfekt. Han kjørte i vei med Ari Behn, Morten Harket, «Gutta på tur» , og mange fler. Det her funka veldig bra! Ikke minst ble det god latter når han imiterte selveste Arne Brimi! Legendarisk, sier jeg bare! Det var mye sau inne i bildet, men det må ses for å skjønne humoren der.

Takk for en fantastisk aften, Kristian Valen! Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må bli en soleklar sekser på terningen, selv om jeg kanskje er litt subjektiv! Fantastisk, og jeg gleder med allerede til å se neste show!

Legg gjerne igjen en kommentar