Lekser til besvær

Her i huset så har jo hverdagen endret seg etter at eldstejenta har begynt på skolen. Det er lekser hver eneste dag og noen ganger er det lekser til besvær – kort fortalt. Kunne de ikke få gjøre lekser på SFO(skolefritidsordning) i stedet for å bare leke?

Pappa viser Saga hvordan det gjøres
«Følg med her nå!»

Greit nok, nå har ikke jeg full oversikt over hva som skjer på SFO, men det er vel i all hovedsak mye lek, tegning og andre ablegøyer. Her i huset så er jentungen på SFO både før og etter skolen så det blir brått litt lange dager. Kan ikke si at ho alltid er så gira på å gjøre lekser når ho kommer hjem. Da vil ho som regel ut å leke med sine venner her på feltet, og det er fullt forståelig.

Det hender jo også at det går ei kule varmt her hjemme når vi ber ho om å gjøre lekser, mot hennes vilje. Det skal gjerne lages middag på samme tid og minstemann i huset skal også ha en del oppmerksomhet. Tror nok det er flere som hadde fått en bedre «etter skoletid» om leksene allerede var unnagjort.

Det er jo også de dagene som det skjer noe rett etter skole/SFO også, og da er tiden meget knapp. Og leksene bør absolutt ikke utsettes til siste post på dagsprogrammet, for da kan det bli tøft for både liten og stor.

Papsen er ivrig som leksehjelp
Her er vi dypt inne i leseboka

Men når det først er tid for lekser så hjelper jeg gjerne til. For på 1. klasse-nivå så klarer til å med jeg alle oppgavene!

Hvordan er leksemengden hjemme hos dere?

Legg gjerne igjen en kommentar