Melbillelarve i Møllerens bollepose

Peker på Møllerens bollepose

Det var tid for bursdagsfeiring og jeg skulle bake boller. Samboeren gjør det enkelt for meg og hadde kjøpt inn et par poser med Møllerens bolleposer. Jeg klarer fint å bake boller fra bunn av men klager heller ikke over slike poseløsninger. Alt blir liksom så mye enklere.

melbillelarve

Jeg skulle få meg en stor overraskelse da jeg åpnet den første bolleposen. Under den ene fliken så så jeg noe som ikke skulle være der og ved nærmere ettersyn så så jeg at det var en larve, altså en melbillelarve. Den larva var død, men allikevel, det ga meg ikke en god følelse akkurat. Og ved en nærmere titt så fant jeg enda en larve under den andre fliken, og denne var LEVENDE! (Se video lenger ned).

Melbillelarve under fliken

Jeg bestemte meg fort for å ikke bruke denne posen for jeg hadde heldigvis en til. Og med 19-20 boller så visste jeg at det ville holde til bursdagen. Jeg valgte å tømme ut den infiserte posen og tok en titt i søpla mens jeg gjorde det. Det dukket ikke opp flere larver – heldigvis. Men jeg ville jo aldri ha brukt den posen uansett.

ikke helseskadelig

Etter at jeg hadde tømt ut den ufyselige posen så googlet jeg litt på nett og fant ut at dette var ikke første tilfellet av melbillelarver i Møllerens bolleposer. Der kunne jeg lese at dette ikke ville vært helseskadelig om man hadde fått det i seg, men at det naturligvis heller ikke var særlig fristende. Det er jo ganske motbydelig å finne slike kryp i noe som man skal spise.

Dette kan man ikke garantere seg mot siden man ikke lenger sprøyter avlingene sine på samme måte som tidligere, kunne jeg også lese. Jeg frikjenner ikke Møllerens for noe ansvar, men jeg kan vel heller ikke laste dem da. Motbydelig var det uansett!

Har du opplevd noe lignende?

 

 

One Comment

  1. Pingback: Møllerens leverer | Hans Petter

Legg gjerne igjen en kommentar