Det var på tide med dekkskift

Eier du en bil så kommer du ikke unna at du faktisk må bytte dekk to ganger i året, og for egen del så var det på tide med dekkskift. Naturlig nok fra sommerdekk til vinterdekk i disse tider. Og bare for å skyte inn det med en gang, det er ingen ting som heter helårsdekk.

Dekkene ligger spredt på utsiden garasjen

VIDEO PÅ YOUTUBE

Nå skal ikke jeg gi noen leksjon i forskjellige dekk eller fortelle dere hvordan dere bytter dekk, men jeg har lagd en liten video fra da jeg byttet dekk sist søndag. Der kan du i det minste se litt av selve dekkskiftet og felgvasken.

Her i huset er det ikke alltid like lett å gjøre alt alene heller, så jentungen fikk være med å vaske felgene. Det er også en del av jobben med å skifte dekk. Om du ikke vasker de så setter dritten seg rett og slett fast de neste månedene som felgene er lagret i garasjen.

Bruker muttertrekker for å løsne dekkene

MUTTERTREKKER

Jeg hadde også gått til innkjøp av en elektrisk muttertrekker, som du kan se på bildet over, til jobben. Det har aldri vært noe problem å skifte dekk på den vanlige metoden heller, der du bruker hjulkryss, og kanskje en latmannsarm. Men jobben går jo absolutt unna i en fei med et slikt feiende flott verktøy. Ikke er det av det dyreste merket heller. Kjøpte en Cotech som er Clas Ohlsons eget merke, og den fungerte utmerket.

Gir tommel opp etter jobb utført

VIDUNDERMIDDEL?

Etter litt jobb så kunne jeg gi meg selv tommelen opp for vel utført jobb. Det ble ikke noen bilder av selve dekkvasken, men det kan ses i videoen jeg har klippet sammen. Og jeg må si at selve felgvasken gikk som en drøm, selv uten å bruke noen dyre spesialrengjøringsmidler. Du kan jo sjekke i videoen hva jeg brukte for å få skinnede blanke felger.

Og en liten ting til slutt, det er samboeren som var mest fornøyd etter denne jobben, for det var jo faktisk hennes bil!!!

Bytter du dekkene selv?

Legg gjerne igjen en kommentar