Serieåpning norsk 1. divisjon

Endelig er det duket for serieåpning i norsk 1. divisjon ishockey, og med det så er det «på’an» igjen.
Det gjelder både spillere, trenere, støtteapparat, media, og ikke minst oss trofaste supportere. Nå vet mange av oss hva og når vi har ting på kalenderen. Ting begynner å komme i et system igjen.

Med kun 9 lag i årets serie så er det ett lag som alltid har spillefri, og først ut er fjorårets serievinner Nidaros. Det betyr at det spilles fire kamper denne helgen, og jeg tenkte å komme med min spådom på dagens kamper. Det lukter favorittseire lang vei, men det er kanskje et sted eller to det kan komme en overraskelse.

Ishoceybane
Gjøvik – Comet

Gjøvik har rutinerte Patrik Bäärnhielm som hovedtrener. Han har fartstid fra flere GET-klubber, blant annet Storhamar, Lillehammer og Stavanger. Når det gjelder laget så finner jeg ingen «store» navn som skal utgjøre den store forskjellen på isen, og de har også levert ganske svake resultater i treningskampene, selv om man kanskje ikke skal legge for stor vekt på disse.

Comet kom i fjor på 2. plass, 8 poeng bak Nidaros. De er absolutt en av favorittene til å vinne årets 1. divisjon. Men da må dem ha en bedre start en i fjor, og da kan dem ikke tillatte seg noen feilskjær i premieren. Comet har hentet inn to nye litauiske landslagsspillere, Tim Torné, og et par andre norske spillere, ellers er stallen mye lik den i fjor. Det ble på torsdag klart at lokomotivet Einar Egeland tar enda en sesong på isen for de grønne. Bakerst stiller de med Anders Johansson og Adrian Johnsen som i fjor.

Comet har tidvis visst briljant hockey i oppkjøringen, men de har også vært helt ute av system. De gikk fra 6-0 seier hjemme mot Hasle Løren til å tape 5-0 borte for Grüner.

Det skal være stor forskjell på disse lagene og om Cometmaskineriet ikke er fullt av nerver så skal dette bli årets første 3-poenger til haldenserne.

 

GRÜNER – FURUSET

Grüner endte i fjor på en 7. plass foran nettopp dagens motstander. Men poengmessig så var hjemmelaget et lite hav foran med sine 54 poeng mens Furuset stod bokført med 37 poeng. Den sesongen er som kjent historie og i dag skrives det nye kapitler.

Grüner pleier å være en hard nøtt å knekke på hjemmebane, og med poengplukkere som Vojtech Zounek, Krister Evensen og Christian Linge, så blir nok dette tøft for Ulvene fra Furuset.

Ulvene sliter ofte på borteis, og selv om dagens kamp bare er noen få kilometer unna egen arena, så er det uansett en bortekamp. Det ser ut til at de har beholdt mye av stammen i laget, og kan på gode dager skape trøbbel for samtlige lag i serien. Og har Joni Korpela dagen sin så står han som en vegg.

Det skal nevnes at de to siste innbyrdes oppgjørene mellom disse lagene har begge gått til overtime. Jeg holder Grüner som en liten favoritt, men skulle jeg satt en liten oddslapp så hadde jeg nok klinet til med en U, rett og slett for at den sannsynligheten er nokså stor. I tillegg så er kanskje Grüner gjort til for store favoritter – under 1.40 flere steder.

 

NARVIK – HASLE LØREN

Narvik hadde ambisjoner i fjor, men med en dårlig start på sesongen så måtte de ta til takke med en 6. plass. 16 poeng bak kvalplass. De kommer nok mye høyere på tabellen i år og bli ikke overrasket om de blir topp-2. Vertene har flere gode spillere som de har beholdt, og i tillegg så har de hentet fjorårets beste keeper i Joona Partanen(Fra Nidaros). Med han bakerst og god produksjon fremover av Arttu Niskakangas, Marcus Nordlund, Rasmus Lindström og Tobias Sjödin så flyr ørnene farlig høyt i år.

Hasle Løren er et lag som det svinger veldig av fra kamp til kamp. De kapret en 4. plass i fjor og var med i striden om kvalplass helt inn. Bakerst finner vi Johannes Rohrmüller som kan være en matchvinner alene, mens de fortsatt har med seg Peter Steinbø Andersen, Petrus Olivstam, Christian Thinn m.fl, som produserer godt med poeng fremover.

Om Narvik får koll på spillet sitt fra første dropp så skal de klare å nedsable Oslo-laget uten de helt store problemene. Jeg så Hasle tape 6-0 for Comet, og det var meget svake greier(uten Rohrmüller i mål, men dog). Narvik spiller som kjent alltid to kamper i helgene, så disse langene møtes igjen i morgen. Mitt tips for lørdagen blir hjemmeseier.

 

RINGERIKE – TØNSBERG

Ringerike endte i fjor på 3. plass, 3 poeng bak kvalplassen. I år er de en av favorittene til å vinne serien. De har absolutt en sterk tropp i år og har blant annet fått en forsterkning i Joachim Engesveen fra Lillehammer. Ellers er det verdt å nevne at Dustin Parks er tilbake etter et opphold i Østerrike. Bakerst har dem en potensiell matchvinner i Emil Lindbom. Så gjenstår det å se om de klarer å levere varene ute på isen, for det er jo der kampene skal avgjøres.

Tønsberg er tilbake etter konkursen og har på papiret et ganske ungt lag. Er ikke lett å vite hvor man skal plassere disse gutta, men de kommer nok garantert til å sparke fra seg i flere kamper. De har vel ingen utpreget matchvinner bakerst, men de har beholdt Kristoffer Karlsson, Anton Persson og Gustav Runbjer som produserte mest i fjor. Det var jo også på et helt annet nivå, så de blir nok ikke like produktive i år.

I denne kampen må nok rutine og kvalitet på stallen bli avgjørende for resultatet. Ringerike bør vinne denne enkelt, men kan premierenervene spille inn?

 

Hva tror du om dagens kamper?

One Comment

  1. Pingback: Fire nye kamper denne runden - Hans Petter

Legg gjerne igjen en kommentar