Tacoen blir aldri den samme

Jeg skal love deg at taco aldri blir den samme igjen om du gjør det «The Mexican Way». Du skal slippe å dra til Mexico for å gjøre dette, men du kan i det minste gjøre det på samme måte som de gjør det.

hvetetortillas

De tortillalefsene man kjøper i butikken er ikke i nærheten av å være det samme som de du lager selv. Det kreves ikke mange ingrediensene og det tar heller ikke evigheter å lage dette. Fordelen med hjemmelaget er at du har full kontroll på hva du får i deg og du slipper unna masse tilsetningsstoffer. Og ønsker du maistortillas i stedet så bytter du bare ut hvetemelet med maismel.

6,5 dl mel(Vil du lage maistortillas, erstatter du melet med maismel)
2,5 dl lunket vann
2 ss smør eller olivenolje
3/4 ts salt

  1. Kna alt sammen til en smidig deig.
  2. Del den i 12 like deler. Dekk de til og la de hvile i 15. min.
  3. Kjevle de ut, så tynne som mulig. Kan du se hånden igjennom er de perfekte. Kortere steketid blir det også.
  4. Stekes i tørr teflonpanne. Trykkes ned for å unngå bobler. Stekes til de er gyldne.
  5. De mykes fort opp etter steking
Jeg kunne nok ha kjevlet de ut litt bedre…

Fin størrelse på disse tortillaene er 10-12 cm i diameter. De må nødvendigvis ikke være så store som de i butikken.

salsa

Denne lager vi også selv og den blir bare helt sinnssykt digg på disse tacoene. Her kreves det litt mer jobb siden ingrediensene skal støtes i en morter. Man kan sikkert jukse og kjøre alt sammen i en blender, men det blir ikke det samme sluttresultatet. Ved å bruke håndmakt så blir det litt grovere biter, og det gjør noe med hele smaksopplevelsen. Vi bruker kun tre(3) ingredienser til denne herligheten.

Tomater, løk, og jalapeno.

  1. Del tomatene, løken og jalapenosen
  2. Knus en og en ingrediens i morter til ønsket konsistens
  3. Kan krydres etter eget ønske
Saga ville også være med å mose
tacokrydder

Nå skal jeg love deg at du sikkert rynker litt på nesa når du leser ingrediensene til denne tacokrydderblandingen. Jeg tipper på at du assosiserer den ene med risengrynsgrøt, men jeg skal love deg at det blir kjempegodt! Denne blandingen kan du lage og ha i et stort glass med lokk, eller noe annet passende, så har du ferdig til neste gang du skal ha taco. Her slipper du også unna masse rart av stoffer ved å lage det selv, og det smaker hundre reiser bedre enn de i pose fra butikken.

3 deler svart pepper
1 del nellikspiker
1 del kanel
2 deler oregano

  1. Ha alle kryddertypene sammen og bland de godt
  2. Lagres i en beholder med lokk, og på samme måten som øvrig krydder

Det finnes flere varianter av tacokrydder. Prøv deg frem og eksperimenter med dine favoritter. Andre ingredienser kan være paprika, chilipulver, spisskummin etc.

mindre men smaker bedre

Og med disse tre hjemmelagde ingrediensene til tacoen så garanterer jeg deg en helt ny smaksopplevelse!

Husk at med disse tortillalefsene så er det ikke like god plass, så det begrenser seg selv hvor mye du kan fylle de. Disse tacoene skal kun brettes sammen og ikke pakkes sammen slik vi vanligvis gjør med de ferdigkjøpte tortillaene. Så da må du forsyne deg flere ganger av herlighetene!

Så med det så sier vi bare vel bekomme, og håper du blir fornøyd med din neste taco-aften!

 

Legg gjerne igjen en kommentar